Menu
Al 20 jaar dé speciaalzaak van Zeeland
vanaf €50,- gratis verzonden
voor 16.00 uur besteld, vaak morgen in huis

Schaatsen Slijpen in Zeeland

Zijn je schaatsen bot? Zorg dat je schaatsen klaar zijn voor natuurijs periodes of een schaatsdagje op de ijsbaan! Voorkom dat je lang in de rij staat op het moment dat er natuurijs ligt en maak nu alvast een afspraak!

Hoe werkt het?

Kies hiernaast welke schaatsen je wilt laten slijpen en eventueel ronden. Kies vervolgens om je bestelling af te ronden. Bij het afronden van de bestelling kun je een tijdslot kiezen waarop je kunt langskomen met de schaatsen. Deze worden in dat tijdsvak direct voor je geslepen. Het is de bedoeling dat je ze dus gelijk weer mee terug neemt.

Wat kost het?

- Hockey en kunstschaatsen slijpen €10 euro

- Noren slijpen €12.50 euro

- Noren slijpen & ronden €20 euro

Hoe worden de schaatsen geslepen?

We hebben ervaren schaatsen slijpers en professionele apparatuur om je schaatsen vlijmscherp te krijgen. Hockey- en kunstschaatsen worden hol geslepen, dit kan alleen machinaal. Noren zijn vlak. Vaak slijpen we deze machinaal, maar ze worden altijd met de hand ontbraamt en gepolijst.

Wat bedoelen we met ronden en wanneer is dit nodig?

Noren zijn in de lengte niet helemaal vlak omdat je anders geen bochten zou kunnen schaatsen. Er zit een hele kleine bolling in het ijzer, die wordt de ronding genoemd. De ronding kan varieren van 19 tot 27 meter. Hoe ronder hoe makkelijker je kunt sturen, maar hoe lastiger je rechtdoor kunt schaatsen. Voor natuurijs adviseren we een vlakke ronding van 25 meter. Wil je een andere ronding? Geef dit dan aan bij je bestelling.

Met het slijpen van je schaatsen verdwijnt een stukje van je ronding. Voor harderde (duurdere) ijzers gaat dit heel langzaam en deze hoeven dus niet vaak gerond te worden. Zachtere ijzers worden sneller vlak en wij adviseren om eens in de 2x slijpen te ronden. Na het ronden moeten schaatsen altijd geslepen worden.
Dé speciaalzaak van Zeeland
WERELDWIJDE LEVERING
VOOR 16.00 UUR BESTELD, VAAK MORGEN AL IN HUIS